Kennel Ometyst

Kennel Ometyst har oppdrett av engelsk springer spaniel, workingtypen og jaktlabrador. 

Kennel Ometyst legger ned mye arbeid for å få fram trygge, aktive og sosiale hunder.

Valpene er omtrent aldri uten menneskekontakt de to første månedene.

Vi forsøker å stimulere valpene daglig og legger til rette for små endringer hver dag.

Så sant været tillater det er valpene ute mange timer hver dag.

Valpene blir vant til mange mennesker, andre dyr og andre hunder og er som regel vant til å kjøre bil ved 8 ukers alder.

Det er relativt stille her, så vi oppsøker også litt støy.

Forskning viser at mildt stress tidlig bedrer hundenes evne til å takle stress senere i livet. Evne til å takle stress bidrar også til god helse.

Vårt avlsmål er hunder som egner seg til et aktivt liv og gjerne et yrkesaktivt liv.

Vi ønsker å fremme potensielt gode jakthunder, søkshunder, redningshunder eller brukshunder.

Vi ønsker trygge, nervefaste, aktive, søksvillige og sosiale hunder.

Kennelens egne hunder trenes som søkhunder, brukshunder og jakthunder. Ikke alle til alt nødvendigvis.

Vi hadde de første årene omtrent ett kull i året. Fra og med 2015 satser vi på to til tre kull i året. I 2017 fikk vi vårt første jaktlabradorkull. Jeg ønsker ikke valper på høsten, så tidspunktet for når de løper er avgjørende for om det blir valper.

Vi er godt fornøyd med de workingspringvalpene som kommer fra oss. Godt over 50 % har blitt yrkes- eller tjenestehunder, brukshunder eller jakthunder. Jeg forsøker å velge aktive hjem til valpene. 

Det er mer info og bilder i tilknytning til tispenes egne sider.

Vår eldste avlshannhund Skrondedale Alvar, alias Py, er etter hvert far til flere kull. Han har både søkshunder, brukshunder og jakthunder etter seg og flere bor her. Syncerus Seamus, alias Ted, har også flere kull etter seg og valpene ser veldig lovende ut. Vi har beholdt flere etter ham også. Begge disse hannhundene er født i UK, Py i Irland og Ted i England. Zero One's Smokehead, alias Smoki, er født i Finland og han er sønn til Py. Han fikk sitt første kull i 2018. Smoki er et talent uansett hva han prøver seg på. Han har opprykk til klasse C i NBF programmet  og han ble nr 5 på NM for spanieljakt og da med 1EK. For 2018 blir det jakt som har hovedprioritet og trolig litt spesialsøk. Han er en flott hund.

Alle tre går spor og søker feltsøk. Py konkurrerer i bruks. Alle trener lydighet og litt spesialsøk. 

Valentino,  alias Tino, er sønn av Ted og har Py som bestefar. Han er jakthund og startet sin karriere i 2018. Han har gått flere fine prøver og greide å få to bestått-plasseringer i Danmark.