Søkshunder under utdanning

Kennel Ometyst startet i 2022 med utdanning av søskhunder og beholdt ni valper fra 2022-kullene. Målet er at hundene skal kunne fungere som tjenestehunder på sikt.

De fleste valpene bor hos forverter, som trener hundene og det ble etablert en forvertsgruppe. Gruppas medlemmer er forvert for hver sin valp og vi møtes ukentlig for felles trening, i tillegg til noen helgedager.

Valpene kommer på besøk til kennelen for å nyte fordelene av å være i flokk sammen med våre språksterke hunder, samtidig som de ellers har sitt "privathjem" med de fordeler det gir. Noen av valpene er her store deler av uka, da arbeidsdagene til forvertene blir for lange for en valp. Ved behov for avlastning så kommer også valpene til kennelen, f.eks. utenlandsferie eller jobbreise.

Forvertene får opplæring underveis og de kan samtidig finne ut om rasen er rett for dem og om de i det hele tatt vil ha hund. Valpene vil jo før eller senere flytte, men det er de klar over. 

Kennel Ometyst holder selvfølgelig hundefor, utstyr og bilbur (flykasse). Forvertene bidrar med mye tid og trening.

De ni valper fra fem ulike kull i 2022, syv wess (working engelsk springer spaniel) og to jaktlabradorer, er: Nadia, Caro, Nick, Ravn, Falk, Birma, Butch, Armani og Iban.

Det kommer mer informasjon om hundene etter hvert med bilder og filmer fra treninger.

Hvis du har lyst til å bli forvert eller besøkshjem, så ta gjerne kontakt!

 

BESØKSHJEM

Her kommer litt mer info om hva et besøkshjem kan bidra med. Et besøkshjem passer for dere som har lyst på hund, men egentlig ikke har tid i hverdagen. Våre valper kommer gjerne i helger og ferier eller når besøkshjemmene har tid. Målet med denne ordningen er at valpene skal få oppleve noe annet og forhåpenligvis være med besøkshjemmene rundt for å oppleve verden.

Mine voksne hunder vil også ette pris på en telttur, hyttetur eller lignende i ny og ne. 

Med flokken på tur!